Brugernavn:

Password:

Har du glemt dit password?

Fugmann
26.10.12

Fælledgården: Bæredygtig plehjemsrenovering tager form

 

Bæredygtige plejeboliger med fokus på hjemlighed og byliv i hjertet af København. Den selvejende almene boliginstitution omsorgscenter Fælledgården på Jagtvej i København er under forandring.

Lige nu har vi travlt med slutspurten med gennemrenoveringen af omsorgscentret Fælledgården på Jagtvej i København for entreprenørvirksomheder Jönsson A/S der er landets førende indenfor plejehjemsrenovering.

De gamle og udslidte bygninger på Jagtvej med små lejligheder, lange gange og mørke fællesrum bliver forvandlet til et bæredygtigt og fleksibelt omsorgscenter med tidssvarende boliger og brugbare, indbydende fællesarealer.

Fælledgården vil tilbyde hjemlige boliger til beboerne, service og aktiviteter til lokalområdets ældre og optimale arbejdsforhold til personalet. Samtidigt bliver omsorgscentret være energibesparende og fremtidssikret, og både social og klimamæssig bæredygtighed er fra starten tænkt ind i projektet, som udføres efter en skræddersyet passivhusstrategi til lavenergiklasse 2015.

Målet har været at skabe et mikrosamfund i byen, som giver trygge rammer for byens ældre og fortsat lader dem være del af det københavnske byliv, pleje individuelle interesser og tage del i dagligdags gøremål.

Det nyrenoverede omsorgscenter indrettes fleksibelt med 193 tidssvarende boliger fordelt på 11 bogrupper.

Se den spændende You Tube video om byggeriet ved at følge linket.

Sidst opdateret:12.08.13